Drewniana foremka do wypieku pasztetów, chleba i ciast to nowoczesne,wyjątkowo trwałe i wyróżniające się opakowanie z łuszczki drzewnej. Rekomendowane do pieczenia w temperaturze max. 220 stopni C. Foremka wyścielona jest papierem silikonowym, który nie przepuszcza wilgoci. Wymiary: 180mm x 115mm x 60 mm ...
Foremki aluminiowe są uniwersalnym opakowaniem do żywności. Produkowane są ze specjalnej jakości folii aluminiowej, dostosowanej do kontaktu z żywnością.Foremki z folii aluminiowej są opakowaniami jednorazowego użytku. Są to opakowania bardzo lekkie, sztywne i chronią delikatne artykuły spożywcze przed deformacją. Stosowane są do wypieku i pakowania wyrobów mięsnych, cukierniczych itp....
Foremki aluminiowe są uniwersalnym opakowaniem do żywności. Produkowane są ze specjalnej jakości folii aluminiowej, dostosowanej do kontaktu z żywnością.Foremki z folii aluminiowej są opakowaniami jednorazowego użytku. Są to opakowania bardzo lekkie, sztywne i chronią delikatne artykuły spożywcze przed deformacją. Stosowane są do wypieku i pakowania wyrobów mięsnych, cukierniczych itp....
Zrolowane dzięki czemu są bardzo wygodne w użyciu w domowym i biurowym zastosowaniu Doskonale nadają się do pakowania i mrożenia żywności ...
Jest to wiecznie zielona krzewinka, która rośnie dziko w całym rejonie Morza Śródziemnego razem z lawendą, jałowcem, szałwią, tymiankiem i melisą. Starożytni Grecy cenili rozmaryn jako roślinę ofiarną; do Europy sprowadzili go mnisi. ZASTOSOWANIE: Rozmaryn ma wyraźny słodkawy, kamforowy zapach przypominający zapach sosny i bardzo aromatyczny, lekko piekący smak. W farmacji sporządza się z niego ekstrakty, herbatki lecznicze, nalewki, maście, plastry i pozyskuje olejek lotny. Olejek rozmarynowy ma zastosowanie również w przemyśle kosmetycznym. Mielone liście używane są (z umiarem) jako przyprawa do zup jarzynowych, sałatek, farszów mięsnych, pieczonego drobiu, grzybów, ryb gotowanych, białej i czerwonej kapusty oraz do marynat. Nadają przyjemny smak twarogom, ziemniakom i drobiowi. Również mięso jagnięce, gulasz wołowy, baranina i zupa pomidorowa dzięki rozmarynowi nabiera specyficznego smaku. Gałązka rozmarynu wrzucona na rozżarzony węgiel aromatyzuje mięso pieczone na rożnie lub ruszc...
Mieszanka aromatyczno-przyprawowa do produkcji kiełbas parzonych. Sól peklującą oraz środki kutrujące – dodawać zgodnie z recepturą. ...
Mieszanka aromatyczno-przyprawowa do produkcji kiełbas parzonych. Sól peklującą oraz środki kutrujące – dodawać zgodnie z recepturą. ...