PANIERKA PANKO 1KG/10SZT

  • szt.
  • 22,00 zł

PANKO to bułka tarta w stylu japońskim. Jest przygotowywana z miąższu białego chleba, bez dodatku skórki. Panko, podobnie jak klasyczną bułkę tartą, można wykorzystać do panierowania owoców morza, warzyw, ryb, serów lub jako spoiwo do farszów. Idealnie sprawdza się do smażenia na głębokim tłuszczu.

Skład: Składniki: mąka pszenna, woda, drożdże, sól.

Produkt może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.

Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1576 kJ / 372 kcal; Tłuszcz 1,6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g; Węglowodany 74g, w tym cukry 3,5 g; Białko 14 g; Sól 0,4 g.